Rólunk

Tevékenység beszámoló 2017.

 

Kedves Kikerics-rajongók, kedves barátok!

Az év utolsó napján illendő, hogy picit mi is visszatekintsünk az eltelt esztendőre, röviden számba vegyük az elért megvalósításokat, sikereinket, és köszönetet mondjunk mindazoknak akik segítették, támogatták munkánkat.

Kimondható, hogy egy tevékenységgel teli, igen jó év áll mögöttünk, mely során bizony egy cseppet sem unatkoztunk. A rengeteg gyönyörű táncrend, amelyet elsajátítottatok, kedves táncosok, valamint a sok szép fellépés, melyekkel szíveinket gyönyörködtettétek, mind-mind önmagáért beszél. Köszönet elsősorban Nektek a munkáért és lelkes kitartásért, szüleiteknek a támogatásért, no meg a kiszállások utaztatásai során nyújtott segítségükért! Természetesen szívélyes köszönet oktatóitoknak, koreográfusaitoknak Varró HubaBugnár ZsoltKovács MelindaKincses OlgaTőkés Lóránt és Csintalan Cecília személyében, és ugyanígy köszönjük a sok segítséget Székely Annának, a Petőfi Program Segesváron működő önkéntesének. Az ő munkájukat fogta szépen egybe és irányította Varró Huba művészeti vezető és László Imola tanárnő, együttesvezető. 

Kiemelendőek a fiúk legényesversenyeken elért szép eredményei (Zalaegerszegen és Marosvásárhelyen), valamint Kerekes Kinga népdalénekes különböző szakmai vetélkedőkön elért sikerei. Külön köszönet a Nagy-Kikericsnek a Mircea Eliade Főgimnázium vidéki diáktoborzásain nyújtott derekas segítségéért. Jóleső érzéssel gondolunk vissza a Kincses Olga és Tőkés Lóránt által szervezett szép eseményekre is, a szederjesi szüreti bálra, az adventi koszorú-fonásra.
Az tanítás-tanulás menetét nagymértékben segítette a nyári edzőtáborunk, amelyet idén már 9. alkalommal szerveztünk meg és amely idén is részben a Communitas Alapítvány segítségével valósulhatott meg, Jelentős színfoltot hozott e folyamatba az ősz során elindított műhelymunkáink, intenzív képzéseink sorozata, amely révén több alkalommal dolgozhattunk jeles vendégoktatókkal: Putzi Kovács Ernővel, a cigánytáncok elismert szakavatottjával és Ivácson Lászlóval, a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes művészeti vezetőjével. E képzés-sorozatot Segesvár Municípiumi Város Önkormányzatának támogatása tette lehetővé.

Pályázataink egyébként idén voltak a legsikeresebbek:
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Alapjának, a kolozsvári Halcyon Mobile kft-nek és a Communitas Alapítványnak segítségével sikerült megvásárolni egy komoly színpadi fénytechnika-berendezést, a Segesvári Önkormányzat és a Communitas Alapítvány támogatásával egy digitális vetítőt és laptopot, szintén a Communitas Alapítvány segítségével több zenegépet, végül, de nem utolsó sorban velük együtt köszönet a Bethlen Gábor Alapnak és a Maros Megyei Tanácsnak, akik szeptemberi szórványturnénkat támogatták jelentős összeggel.

Mindezen szép megvalósítások nagymértékben segítenek, de köteleznek is: szeretnénk munkánkat a következő évben is legalább ilyen eredményességgel folytatni. Máris készülnek az új táncrendek, valamint a nagyok Dracula életét megjelenítő történelmi táncjátéka (itt még egyszer köszönet Ivácson Lászlónak, aki a mű dramaturgiáját elkészítette). Újévi terveink között szerepel még többek között ruhatárunk bővítése, technikai eszköztárunk további gyarapítása, egy magyarországi fellépés és egy hazai turnésorozat, valamint egy külföldi fesztivál-részvétel. Az új év elhozza fennállásunk 25 éves évfordulóját is, szép ünneplést tervezünk 2018 októberére.

Köszönjük, hogy velünk vagytok, hisszük, hogy így további szép eredmények várnak ránk.

Segesvár, 2017. december 31.