A Csoóri Sándor Alap 2017-es támogatottjai között voltunk

2018. június

A megítélt támogatás az idén 25 éves fennállását ünneplő segesvári Kikerics Néptáncegyüttes anyagi eszköztárát volt hivatott gazdagítani, illetve folyamatban levő művelődési tevékenységeinket támogatni. Tervünk volt többek között egy nagyobb értékű fénytechnikai berendezés megvásárolása, mely elengedhetetlen a nívósabb produkcióinkhoz. A támogatást legnagyobb részben erre fordítottuk. Fénytechnikai alapcsomagunk megvásárlásáról a szerződés 2017. októberében köttetett meg a kolozsvári Energolux céggel, aki a szakma legmegbízhatóbb piaci szereplői közé tartozik. A szerződéskötést megrendelés követte, majd január folyamán le is szállítódott a csomag. Tartalma: 1 fénypult, 1 dimer, 2 T-állvány, 4 PC-lámpa égőkkel, 8 PAR-lámpa égőkkel, 1 dmx-kábel. Nyilván a készletet további kábelekkel, csatlakozókkal, már tartozékokkal kellett kiegészítenünk. Első használata már januárban megtörtént, azóta többször is lényeges segítséget jelentett, nagyban emelve előadásaink színvonalát, például 2018. májusában is, amikor a Zala Táncegyüttest fogadtuk, közös előadást tartva a helyi művelődési házban. A fénytechnika-készlet további darabokkal (lámpatestekkel, színszűrőkkel) lesz kiegészítve, erre máris vannak nyertes pályázataink.

Az októberben esedékes ünnepi rendezvényeink egyik fénypontja új táncszínházi produkciónk bemutatása lesz majd. Az Ivácson Lászlóval való együttműködésünk és az általa megtartott műhelymunka-sorozat ezt a célt szolgálta. A neves művész-rendező 2017. őszétől idén áprilisig három alkalommal látogatta meg együttesünket, minden alkalommal három-három napot töltött együtt táncosainkkal. Természetesen a vele munka is még folytatódik a továbbiakban. A tevékenységek helyszíne Segesváron a Gaudeamus Szórványkollégium nagyterme volt. Készülőben van az új produkció hanganyaga is, Fazakas Levente és zenekara (a Heveder) jóvoltából.

A fiúk részére 30 új kalap megrendelése és kifizetése szintén júniusban megtörtént, elkészítésük folyamatban van. Kivitelező a szakmában igencsak ismert és elismert Vass István Székelyudvarhelyről.

A mindennapi próbákon használt zenegépünket 2017. december folyamán vásároltuk meg a támogatásból, azóta gyakorlatilag állandó használatban van. Nemcsak a próbáinkat, hanem az edzőtáborunkat is segíti.

Hálásan köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Alapjának jelentős támogatását!