A Csoóri Sándor Alap 2017-es támogatottjai között voltunk

2018. június

A megítélt támogatás az idén 25 éves fennállását ünneplÅ‘ segesvári Kikerics Néptáncegyüttes anyagi eszköztárát volt hivatott gazdagítani, illetve folyamatban levÅ‘ művelÅ‘dési tevékenységeinket támogatni. Tervünk volt többek között egy nagyobb értékű fénytechnikai berendezés megvásárolása, mely elengedhetetlen a nívósabb produkcióinkhoz. A támogatást legnagyobb részben erre fordítottuk. Fénytechnikai alapcsomagunk megvásárlásáról a szerzÅ‘dés 2017. októberében köttetett meg a kolozsvári Energolux céggel, aki a szakma legmegbízhatóbb piaci szereplÅ‘i közé tartozik. A szerzÅ‘déskötést megrendelés követte, majd január folyamán le is szállítódott a csomag. Tartalma: 1 fénypult, 1 dimer, 2 T-állvány, 4 PC-lámpa égÅ‘kkel, 8 PAR-lámpa égÅ‘kkel, 1 dmx-kábel. Nyilván a készletet további kábelekkel, csatlakozókkal, már tartozékokkal kellett kiegészítenünk. ElsÅ‘ használata már januárban megtörtént, azóta többször is lényeges segítséget jelentett, nagyban emelve elÅ‘adásaink színvonalát, például 2018. májusában is, amikor a Zala Táncegyüttest fogadtuk, közös elÅ‘adást tartva a helyi művelÅ‘dési házban. A fénytechnika-készlet további darabokkal (lámpatestekkel, színszűrÅ‘kkel) lesz kiegészítve, erre máris vannak nyertes pályázataink.

Az októberben esedékes ünnepi rendezvényeink egyik fénypontja új táncszínházi produkciónk bemutatása lesz majd. Az Ivácson Lászlóval való együttműködésünk és az általa megtartott műhelymunka-sorozat ezt a célt szolgálta. A neves művész-rendezÅ‘ 2017. Å‘szétÅ‘l idén áprilisig három alkalommal látogatta meg együttesünket, minden alkalommal három-három napot töltött együtt táncosainkkal. Természetesen a vele munka is még folytatódik a továbbiakban. A tevékenységek helyszíne Segesváron a Gaudeamus Szórványkollégium nagyterme volt. KészülÅ‘ben van az új produkció hanganyaga is, Fazakas Levente és zenekara (a Heveder) jóvoltából.

A fiúk részére 30 új kalap megrendelése és kifizetése szintén júniusban megtörtént, elkészítésük folyamatban van. KivitelezÅ‘ a szakmában igencsak ismert és elismert Vass István SzékelyudvarhelyrÅ‘l.

A mindennapi próbákon használt zenegépünket 2017. december folyamán vásároltuk meg a támogatásból, azóta gyakorlatilag állandó használatban van. Nemcsak a próbáinkat, hanem az edzÅ‘táborunkat is segíti.

Hálásan köszönjük az Emberi ErÅ‘források Minisztériuma Csoóri Sándor Alapjának jelentÅ‘s támogatását!