A Kikerics Néptáncegyüttes 9. edzőtábora

2017. 07. 31. - 08. 05.

Egyesületünk idén már 9. alkalommal szervezi meg nyári tehetséggondozó és szakmai továbbképzÅ‘ táborát a két nagyobbik korosztályú csoportunknak. Eleddig ez minden évben a COMMUNITAS ALAPÍTVÁNY jelentÅ‘s támogatásával sikerült és az idén sem volt másképp. Marosmagyaró (2009), Barót (2010) és GyímesfelsÅ‘lok (2011), FertÅ‘rákos - HU (2012), GyímesfelsÅ‘lok (2013), Barót (2014) és Szászújfalu (2015 és 2016) után a helyszín idén ismét ez utóbbi település volt, 2017. július 31. - augusztus 5. között. A helyszínválasztást az elhelyezkedés, a jó feltételek és a megfelelÅ‘ ár indokolta.

Közvetlen résztvevÅ‘ volt a Kikerics Néptáncegyüttes 51 táncosa, oktatóikkal, kísérÅ‘ személyzettel (összesen 55 személy). Tevékenységeink a program során a következÅ‘kben merültek ki: néptánc- és népdaltanítás, szakmai műhelymunka, táncszínház, kézműves foglalkozások, játék, csapatépítÅ‘ munka, valamint önálló elÅ‘adás tartása. Szakirányító a marosvásárhelyi táncoktató-koreográfus Varró Huba volt, valamint asszisztense Bugnár Zsolt.

Munkánk mérhetÅ‘, számbelileg is kimutatható hosszú távú hatásai már az elmúlt évek táborszervezései után is megmutatkoztak, ezek fokozódására várunk ezúttal is. Máris el lehet mondani, hogy erÅ‘södött az összetartás, egészségesebb lett a csoportszellem, nÅ‘tt a gyerekek motiváltsága. A gyerekek három táncanyaggal ismerkedtek (szászcsávási cigányos, felcsíki és dunántúli), ezáltal színpadi munkájuk eredményessége is javul.

Köszönet a támogatásért a Communitas Alapítványnak!

 

Pillanatképek a táborból: