A Kikerics Néptáncegyüttes 9. edzőtábora

2017. 07. 31. - 08. 05.

Egyesületünk idén már 9. alkalommal szervezi meg nyári tehetséggondozó és szakmai továbbképző táborát a két nagyobbik korosztályú csoportunknak. Eleddig ez minden évben a COMMUNITAS ALAPÍTVÁNY jelentős támogatásával sikerült és az idén sem volt másképp. Marosmagyaró (2009), Barót (2010) és Gyímesfelsőlok (2011), Fertőrákos - HU (2012), Gyímesfelsőlok (2013), Barót (2014) és Szászújfalu (2015 és 2016) után a helyszín idén ismét ez utóbbi település volt, 2017. július 31. - augusztus 5. között. A helyszínválasztást az elhelyezkedés, a jó feltételek és a megfelelő ár indokolta.

Közvetlen résztvevő volt a Kikerics Néptáncegyüttes 51 táncosa, oktatóikkal, kísérő személyzettel (összesen 55 személy). Tevékenységeink a program során a következőkben merültek ki: néptánc- és népdaltanítás, szakmai műhelymunka, táncszínház, kézműves foglalkozások, játék, csapatépítő munka, valamint önálló előadás tartása. Szakirányító a marosvásárhelyi táncoktató-koreográfus Varró Huba volt, valamint asszisztense Bugnár Zsolt.

Munkánk mérhető, számbelileg is kimutatható hosszú távú hatásai már az elmúlt évek táborszervezései után is megmutatkoztak, ezek fokozódására várunk ezúttal is. Máris el lehet mondani, hogy erősödött az összetartás, egészségesebb lett a csoportszellem, nőtt a gyerekek motiváltsága. A gyerekek három táncanyaggal ismerkedtek (szászcsávási cigányos, felcsíki és dunántúli), ezáltal színpadi munkájuk eredményessége is javul.

Köszönet a támogatásért a Communitas Alapítványnak!

 

Pillanatképek a táborból: